Lediga tjänster

HR-chef (50%)

Är du Lunicores nästa HR-chef? Brinner du för rekrytering och organisation? Vill du lära dig att driva bolag i ett professionellt kontext och arbeta i en ledningsgrupp? Vi letar alltid efter talangfulla och motiverade individer som vill ingå i vårt team på Lunicore. Om du är student som letar efter en utmanande och givande möjlighet uppmuntrar vi dig att ansöka direkt. Rekrytering sker löpande. Tillträde sker 2024-06-01.

ROLLBESKRIVNING

Vill du driva Lunicores HR-arbete? Rollen som HR-chef är väldigt bred, och du får arbeta med det allra mesta inom HR. Tillsammans med ledningsgruppen är du med i kärnan för verksamheten. Som HR-chef är du är ytterst ansvarig för hela rekryteringsprocessen och kommer att vara delaktig i beslut om olika anställningar inom våra affärsområden IT & Analytics, Management och Kommunikation, samt rekrytera till högre ansvarsposter inom Lunicore. Utöver att arbeta med rekrytering ansvarar du för att planera olika Employer Branding-satsningar, både internt och externt. Du arbetar även med arbetsrättsliga frågor och arbetsmiljö. Som HR-chef har du även en naturlig plats i Lunicores ledningsgrupp och bidrar till Lunicores långsiktiga och strategiska utveckling.

Rollen som HR-chef kräver mycket eget driv och initiativtagande men innebär också möjligheten att få jobba med och initiera en bred variation av projekt inom HR-området som intresserar dig lite extra.

Sammanfattningsvis är det en roll som ger dig mycket värdefull erfarenhet inför framtiden. Detta då du både får chansen att ansvara för hela rekryteringsprocesser, initiera egna projekt kopplade till HR och Employer Branding samt får en inblick i strategiska frågor på ledningsgruppsnivå.

Ett stort intresse och god förståelse för HR-frågor är en förutsättning. Din utbildningsbakgrund kan vara olika, men vi söker främst dig med utbildning inom PA/HR, Ekonomie kandidat eller Service management.

Sista ansökningsdatum är 2024-04-30.

Vad vi söker efter

HR-chef på Lunicore är en mycket viktig roll och kommer ge dig stora möjligheter att utvecklas. Det är viktigt för oss att det känns rätt för både dig, och för Lunicore, samt att du känner att det kan bli ett skapligt långsiktig anställning (ca 1-2 år) för att vi ska kunna få kontinuitet i verksamheten. Här nedan har vi listat ett antal aspekter vi ser att du uppfyller och några meriterande aspekter. Även om du inte uppfyller exakt alla punkter, så ser vi fram emot din ansökan. För rätt kandidat är vi flexibla.

 • Är intresserad av, och kunnig inom, rekrytering.
 • Vill utveckla dina kunskaper inom strategiskt HR-arbete.
 • Vill vidareutveckla Lunicores team och företagskultur.
 • Är strukturerad, nogrann och detaljorienterad.
 • Gillar att arbeta med administrativa uppgifter.
 • Är social, beslutsam och kommunikativ.
 • Är intresserad av Employer Branding. 

Vem är du då?

 • Du är driven, professionell och innovativ.
 • Du är självständig, kommunikativ, nyfiken och social.
 • Du är intresserad av att ständigt lära dig nya saker.
 • Du brinner för rekrytering, organisation och Employer Branding.
 • Du vill arbeta med strategiska frågor på ledningsgruppsnivå.
 • Du vill lära dig hur det är att driva bolag i ett professionellt kontext.

Det är även meriterande om du har något eller flera av följande:

+ Erfarenhet av att arbeta med rekrytering.
+ Erfarenhet av att arbeta i ett team.
+ Erfarenhet av att arbeta med organisationsfrågor. 

Om Lunicore

Lunicore drivs av studenter med Lunds universitet som majoritetsägare. Vi har ca 50 medarbetare som alla delar värdeorden driv, professionalism och nytänkande. Eftersom medarbetarna representeras av 30 olika utbildningsinriktningar kan vi bygga tvärvetenskapliga team, vilket gör att vi ständigt får nya perspektiv, utmanas och utvecklas. Tjänsten är på 50%. Ansök genom att skicka ditt CV, personliga brev och LADOK-utdrag.

Vad vi erbjuder dig

Som HR-chef kommer du att arbeta i och driva ett företag tillsammans med resterande medarbetare. Det är en fantastiskt möjlighet att få praktisk erfarenhet, nätverka med olika yrkesverksamma och bidra till projekt med stor effekt. Dessa möjligheter kommer att förbättra ditt CV, utveckla värdefulla färdigheter och kunskaper och bygga ditt professionella nätverk för din framtida karriär.

Om du är redo att ansöka

Vår rekryteringsprocess

På den här sidan har vi samlat information som kan vara bra för dig att veta när du söker en tjänst hos oss. Om du har frågor eller funderingar så är du alltid välkommen att kontakta oss via "Kontakta oss"-sidan. Där kan du även hitta kontaktuppgifter till enskilda medarbetare om du önskar ställa specifika frågor.

1. Ansökan

w

2. HR-intervju

3. Caseintervju

R

4. Erbjudande

1. Ansökan

När du skickar in en ansökan till oss på Lunicore är det viktigt att tänka på att vi endast tar emot ansökningar som sker genom vår hemsida. Vår rekrytering sker löpande.

2. HR-intervju

Om vi anser att din ansökan matchar tjänsten så hör vi av oss till dig för att boka in en intervju. Håll gärna ett öga på din skräppost då våra mejl ibland hamnar där. Under intervjun kommer du att få träffa vår HR-chef och/eller VD. Intervjun är till för att lära känna dig bättre, ditt intresse för tjänsten samt se om dina och våra förväntningar möts.

3. Caseintervju

Om du går vidare från den första intervjun kommer du bli inbjuden att komma tillbaka på en case-intervju alternativt kan denna caseintervju hållas i direkt anslutning till HR-intervjun. Du kommer meddelas om detta innan. Syftet är att du ska få visa upp dina kompetenser mer praktiskt och få en bättre bild av tjänsten.

4. Erbjudande

Besked om vi kommer att erbjuda dig tjänsten eller inte sker efter att vi har haft alla relevanta steg med kvalificerade kandidater. Vi kommer kommunicera en tidslinje så snart vi vet detta. Om du blir erbjuden och tackar ja till tjänsten, varmt välkommen till Lunicore!

(?) Har du några frågor angående rekryteringsprocessen eller vill du veta mer om företaget eller tjänsten? Tveka aldrig att kontakta HR (e-post) eller VD. Alla kontaktuppgifter finns här.

Nea Karlsson, HR-chef

Kontakta mig på hr@lunicore.se

Om du är redo att ansöka

Möt Lunicores alumner

Med en examen från Lunds universitet och ett meriterande arbete på Lunicore är våra alumner eftertraktade på arbetsmarknaden och väl förberedda för sina karriärer. Vi är stolta över att hitta tidigare anställda över hela världen som arbetar på allt från globala företag till coola startups. Låt oss presentera några av våra alumner.