Lediga tjänster

Marknadschef &
Vice VD (50%)

Är du Lunicores nästa Vice VD med ansvar för marknad? Brinner du för försäljning, marknad och ledarskap? Vill du lära dig att driva bolag i ett professionellt kontext? Vi letar alltid efter talangfulla och motiverade individer som vill ingå i vårt team på Lunicore. Om du är student eller nyexaminerad som letar efter en utmanande och givande möjlighet uppmuntrar vi dig att ansöka direkt. Rekrytering sker löpande. Tillträde sker runt årsskiftet (2023-2024) med viss flexibilitet kring exakt startdatum.

ROLLBESKRIVNING

Vice VD är tillsammans med VD ansvarig för att driva och utveckla Lunicores verksamhet inom flera olika områden. Du är huvudsakligt ansvarig för marknadsföring på Lunicore, samt gemensamt ansvarig för försäljning och försäljningsteamet tillsammans med försäljningsansvarig. Det innebär stora möjligheter att utveckla både ditt ledarskap och kundbemötande. Som vice VD är du med och driver ett flexibelt och snabbfotat företag genom både ledningsgrupps- och styrelsearbete. Som ett av Lunicores ansikten utåt kommer du även regelbundet träffa beslutsfattare i näringslivet genom kundmöten, event och mingel. Tjänsten innebär även mycket strategiskt arbete och att realisera styrelse- och ägardirektiv.

Kontakta gärna mig, Nadine Stofkoper (nuvarande vice VD) om du vill höra mer om rollen eller ta en fika. Du når mig på nadine.stofkoper@lunicore.se

Lunicore drivs av studenter med Lunds universitet som majoritetsägare. Vi har ca 60 medarbetare som alla delar värdeorden driv, professionalism och nytänkande. Eftersom medarbetarna representeras av 30 olika utbildningsinriktningar kan vi bygga tvärvetenskapliga team, vilket gör att vi ständigt får nya perspektiv, utmanas och utvecklas.

Tjänsten är på 50%. Ansök genom att skicka ditt CV, personliga brev och LADOK-utdrag.

Nadine Stofkoper, nuvarande vice VD, delar sina tankar om rollen.

Försäljning och marknadsföring

Tillsammans med Försäljningsansvarig är du drivkraften i företagets försäljning och marknadsföring. I praktiken handlar det om att ansvara för att alla som ingår i säljteamet har verktyg för att prospektera, känner till Lunicores säljprocess och att se till att Lunicores säljpipe är full av roliga och utmanande projekt.

I säljteamet ingår Vice VD, Försäljningsansvarig samt affärsområdescheferna. Dessutom arbetar säljteamet mycket nära HR, då vi rekryterar proaktivt och löpande, i takt med att vi får in projekt.

Lunicore som organisation är en spännande blandning av att både kännas som en startup, där allt är möjligt, samtidigt som organisationens tjugoåriga historia tillsammans med universitetets ägarskap ger en trygghet och möjlighet till lärande. Som Vice VD med ansvar för marknad kommer du därför löpande behöva sätta dig in i marknaden, hur den förändras och vad som kan komma i framtiden. Målsättningen är att se till att Lunicore inte bara ska vara förberedd på framtidens behov, utan själva vara framtiden.

Rollen som Vice VD försätter dig i skarpt läge, där du får prova rollen som ansvarig för ett vinstdrivande och syftesdrivet företag. Att vara ansvarig för och driva ett företag och dess försäljning innebär att bygga långsiktiga relationer, att sträva efter ömsesidigt värdeskapande och att vara nyfiken på olika verksamheter och deras utmaningar.

Att arbeta med Lunicores säljorganisation handlar om att identifiera möjligheter och utmaningar utifrån Lunicores samlade förmåga att ta sig an dem. Det vi gör är att vi för varje utmaning skapar ett projekt och tillsätter precis de kompetenser som projektet kräver. Det innebär att du ständigt får ta del av universitetets hela bredd av kunskap och vara den som knyter samman den med näringslivet.

Ledarskap och organisation

Som Vice VD kommer du vara en ledare i en organisation som består av extremt ansvarstagande och innovativa individer. Du kommer märka att ditt ledarskap behöver vara flexibelt beroende på vad gruppen och situationen kräver. Men oavsett situationen är syftet med ledarskapet på Lunicore alltid att bygga en driven, harmonisk och effektiv gruppdynamik.

Tack vare den idérikedom som finns hos varje medarbetare, är en av dina viktigaste funktioner som ledare att vara lyhörd och aktivt fostra de idéer som har potential att bidra med värde. Detta genom att hjälpa dina medarbetare att utveckla och utvärdera sina idéer, för att sedan stödja med att planera och implementera.

Samtidigt är du ansvarig för att gå i bräschen för säljet, och genom ditt arbete inspirera andra att göra sitt bästa. Det kommer inte finnas någon över dig som pressar dig till att leverera, därav behöver du en god dos självledarskap för att ta dig igenom de tillfällen då vinden står i lä. Den yttersta belöningen alltid legat i att kunna presentera ett nytt, utvecklande projekt för våra medarbetare att ge sig i kast med och att varje utmaning på vägen mot det målet snarare är trappsteg än hinder.

Att axla ledarrollens ansvar kan kännas stort och övermäktigt, men hela syftet med Lunicore är just att få utvecklas och växa i sitt ansvar. Och med en sådan skara drivna och kompetenta medarbetare är det i allra främst frågan om att vara driven och vilja skapa förutsättningarna för att det ska få komma till sin rätt.

Lunicore påbörjade sin resa 2002 då vi grundades av två ekonomistudenter, och har sedan dess genomgått flera transformationer. Vad som förblivit är ett enormt driv, gemenskap och nytänkande.

Lunicore är en djupt syftesdriven organisation, som genom att agera som en länk mellan universitet och näringslivet ger studenter möjligheten att utforska sin framtida yrkesroll och att slipa på sina färdigheter.

Som Vice VD får du vara med och utveckla organisationen i många olika forum. I ledningsgruppen bedrivs en övergripande och verksamhetsnära organisationsutveckling samtidigt som en mer långsiktig och abstrakt organisationsutveckling bedrivs på styrelsenivå. Det är oerhört häftigt att kontinuerligt få vara med och utforma en vision och målsättning som ser till att vårt grundläggande syfte bevaras men ändå lämpar sig till förutsättningar som kan ändras på ett ögonblick.

Strategi och styrelsearbete

Som Vice VD får du utöver att leda säljarbetet operativt och utveckla verksamheten strategiskt inom ledningsgruppen, även vara med och arbeta med Lunicores långsiktiga strategier i Styrelsen. På Lunicore arbetar VD och Vice VD tillsammans mot en extern bolagsstyrelse som utgör ett fantastiskt stöd och bollplank för organisationen.

Som Vice VD kommer du tillsammans med VD att bereda de underlag som styrelsen behöver för att på bästa sätt kunna vägleda Lunicore i att vara ett fortsatt ekonomiskt, socialt och långvarigt hållbart företag. Styrelsen består av framstående branschpersoner som alla tror på Lunicores syfte och värdefulla roll i näringslivet. När vår omvärld utvecklas snabbare än någonsin finns ett växande behov av unga individer som tar ansvar och bidrar till samhället. Lunicore har en viktig roll inom detta, då vi agerar som en plattform för drivna och medvetna människor att träffa varandra och utvecklas. Vill du vara med och utvecklas med oss?

Vad vi söker efter

Vice VD med marknadsansvar på Lunicore är en mycket viktig roll och kommer ge dig stora möjligheter att utvecklas. Det är viktigt för oss att det känns rätt för både dig, och för Lunicore, samt att du känner att det kan bli ett skapligt långsiktig anställning (ca 1.5-2 år) för att vi ska kunna få kontinuitet i verksamheten. Här nedan har vi listat ett antal aspekter vi ser att du uppfyller och några meriterande aspekter. Även om du inte uppfyller exakt alla punkter, så ser vi fram emot din ansökan. För rätt kandidat är vi flexibla.

  • Du är driven, professionell och innovativ.
  • Du är självständig, kommunikativ, nyfiken och social.
  • Du är intresserad av att ständigt lära dig nya saker.
  • Du brinner för försäljning och marknadsföring.
  • Du har erfarenhet av och trivs bra i en ledarroll.
  • Du vill arbeta med strategiska frågor på ledningsgruppsnivå.
  • Du vill lära dig hur det är att driva bolag i ett professionellt kontext.
  • Du har ett intresse för ledarskap-, rekrytering- och personalfrågor.
  • Du har ett intresse för marknadsföring och kommunikation.

Det är även meriterande om du har något eller flera av följande:

+ Erfarenhet av att arbeta med inbound marketing.
+ Erfarenhet av annonsering på LinkedIn, Google och Meta.
+ Erfarenhet av att skriva artiklar och hålla webinars.

 

Vad vi erbjuder dig

Som Vice VD kommer du att arbeta i och driva ett företag tillsammans med resterande medarbetare. Det är en fantastiskt möjlighet att få praktisk erfarenhet, nätverka med olika yrkesverksamma och bidra till projekt med stor effekt. Dessa möjligheter kommer att förbättra ditt CV, utveckla värdefulla färdigheter och kunskaper och bygga ditt professionella nätverk för din framtida karriär.

Om du är redo att ansöka

Vår rekryteringsprocess

På den här sidan har vi samlat information som kan vara bra för dig att veta när du söker en tjänst hos oss. Om du har frågor eller funderingar så är du alltid välkommen att kontakta oss via “Kontakta oss”-sidan. Där kan du även hitta kontaktuppgifter till enskilda medarbetare om du önskar ställa specifika frågor.

1. Ansökan

w

2. HR-intervju

3. Caseintervju

4. Styrelse

R

5. Erbjudande

1. Ansökan

När du skickar in en ansökan till oss på Lunicore är det viktigt att tänka på att vi endast tar emot ansökningar som sker genom vår hemsida. Vår rekrytering sker löpande.

2. HR-intervju

Om vi anser att din ansökan matchar tjänsten så hör vi av oss till dig för att boka in en intervju. Håll gärna ett öga på din skräppost då våra mejl ibland hamnar där. Under intervjun kommer du att få träffa vår HR-chef och vår nuvarande Vice VD och/eller VD. Intervjun är till för att lära känna dig bättre, ditt intresse för tjänsten samt se om dina och våra förväntningar möts.

3. Caseintervju

Om du går vidare från den första intervjun kommer du bli inbjuden att komma tillbaka på en case-intervju med VD och Vice VD. Syftet är att du ska få visa upp dina kompetenser mer praktiskt och få en bättre bild av tjänsten.

4. Styrelse

Om du går vidare från caseintervjun kommer du bli inbjuden att komma tillbaka på en sista styrelseintervju Lunicores styrelseordförande och ytterligare en styrelseledamot. Syftet är att du ska få träffa några ledamöter i styrelsen, få berätta om din vision för Lunicore och styrelsen får göra en sista bedömning. 

5. Erbjudande

Besked om vi kommer att erbjuda dig tjänsten eller inte sker efter att vi har haft alla relevanta steg med kvalificerade kandidater. Vi kommer kommunicera en tidslinje så snart vi vet detta. Om du blir erbjuden och tackar ja till tjänsten, varmt välkommen till Lunicore!

(?) Har du några frågor angående rekryteringsprocessen eller vill du veta mer om företaget eller tjänsten? Tveka aldrig att kontakta HR (e-post) vice VD eller VD. Alla kontaktuppgifter finns här.

Nea Karlsson, HR-chef

Kontakta mig på hr@lunicore.se

Om du är redo att ansöka

Möt Lunicores alumner

Med en examen från Lunds universitet och ett meriterande arbete på Lunicore är våra alumner eftertraktade på arbetsmarknaden och väl förberedda för sina karriärer. Vi är stolta över att hitta tidigare anställda över hela världen som arbetar på allt från globala företag till coola startups. Låt oss presentera några av våra alumner.