Lediga tjänster

VD (100%)

Är du Lunicores nästa VD? Brinner du för ledarskap, företagande och försäljning? Vill du lära dig att driva bolag i ett professionellt kontext och leda en ledningsgrupp? Vi letar alltid efter talangfulla och motiverade individer som vill ingå i vårt team på Lunicore. Om du är nyexaminerad och letar efter en utmanande och givande möjlighet uppmuntrar vi dig att ansöka direkt. Rekrytering sker löpande. Tillträde sker 2024-06-01.

ROLLBESKRIVNING

VD på Lunicore leder företaget framåt, och ansvarar för resultat, försäljning, och företagets framgång. Du har, tillsammans med ledningsgruppen, det övergripande ansvaret för organisationen. VD-rollen är en utmärkt möjlighet för dig som är intresserad av att utvecklas inom ledarskap, kundrelationer, och entreprenörskap i ett studentdrivet konsultbolag. Du behöver ha en stark drivkraft, en entreprenöriell ådra, och ett stort intresse för konsultverksamhet. I gengäld får du en exceptionellt bra merit, som efter din tid på Lunicore, kommer att accelerera din karriär utöver det vanliga. Du kommer ha tillgång till en extern och professionell styrelse, tidigare VD:ar och ett stort nätverk som stöttning.

Sista ansökningsdatum är 2024-03-10.

Vad vi söker efter

VD på Lunicore är en mycket central roll och kommer ge dig stora möjligheter att utvecklas. Det är viktigt för oss att det känns rätt för både dig, och för Lunicore, samt att du känner att det kan bli ett skapligt långsiktig anställning (ca 1.5-2 år) för att vi ska kunna få kontinuitet i verksamheten. Du är förmodligen nyexaminerad med intresse av heltidsjobb, alternativt intresserad av ett meriterande studieupphåll. Här nedan har vi listat ett antal aspekter vi ser att du uppfyller och några meriterande aspekter. Även om du inte uppfyller exakt alla punkter, så ser vi fram emot din ansökan. För rätt kandidat är vi flexibla.

Din viktigaste ledstjärna är att all aktivitet på ett eller annat sätt ska bidra till försäljning, ökad kännedom om vårt varumärke och vidareutveckla Lunicores affärsstrategi. Här är ett axplock av de primära ansvarsområdena du kommer ha i rollen som VD.

 

ANSVARSOMRÅDEN

 • Försäljning och kundrelationer – Övergripande ansvarig för företagets försäljning, med fokus på relationsbaserad försäljning. Du har både försäljning-, budget-, och resultatansvar.
 • Ekonomi och budget – Du ansvarar för företagets ekonomi, budget, fakturering, löner, med mera.
 • Ledningsgruppen – Du ansvarar för utformning och tillsättning av ledningsgruppen, samt ansvarsfördelning, effektiv kommunikation och möten inom ledningsgruppen.
 • Ägare och styrelse – Du ansvarar för dialog och samarbete med, samt rapportering, till ägare och styrelse. Samt att din arbetsordning som VD efterföljs. Du har regelbundna styrelsemöten.
 • Affärsutveckling och strategi – Du ansvarar för affärsutveckling och uppdatering av affärsplan och målbilder. Du sätter riktningen för företaget tillsammans med ledningsgruppen och styrelsen.

 

VEM DU ÄR

 • Du är driven, professionell och innovativ.
 • Du är självständig, kommunikativ, nyfiken och social.
 • Du är intresserad av att ständigt lära dig nya saker.
 • Du brinner för försäljning och marknadsföring.
 • Du vill arbeta med strategiska frågor på ledningsgruppsnivå.
 • Du vill lära dig hur det är att driva bolag i ett professionellt kontext.

 

KVALIFIKATIONER

 • Avslutad kandidatexamen (BSc) eller masterexamen (MSc) vid Lunds universitet – lämpligen inom ekonomi, management, entreprenörskap, civilingenjör eller motsvarande utbildning.
 • Du har viss tidigare praktisk erfarenhet av ledarskap, försäljning och kundrelationer och/eller har ett stort intresse av att lära dig mycket på kort tid inom området.
 • Du vill arbeta “hands-on” med relationsbaserad försäljning och kundrelationer för ett konsultbolag och erbjuda kvalificerade konsulttjänster, hålla möten och skriva projektförslag/offerter.
 • Du är resultatorienterad och har förmåga att arbeta i en snabbt föränderlig miljö.
 • Du har en stark kommunikationsförmåga och förmåga att skapa långsiktiga relationer.
 • Du har god kompetens inom ekonomi och affärsutveckling, t.ex. grundläggande bokföring.

 

MERITERANDE

+ Erfarenhet av att arbeta med relationsbaserad försäljning.
+ Erfarenhet av att starta, driva och leverera på projekt.
+ Erfarenhet av att starta och driva ett företag.

Om Lunicore

Lunicore drivs av studenter med Lunds universitet som majoritetsägare. Vi har ca 50 medarbetare som alla delar värdeorden driv, professionalism och nytänkande. Eftersom medarbetarna representeras av 30 olika utbildningsinriktningar kan vi bygga tvärvetenskapliga team, vilket gör att vi ständigt får nya perspektiv, utmanas och utvecklas. Tjänsten är på 100%. Ansök genom att skicka ditt CV, personliga brev och LADOK-utdrag.

Vad vi erbjuder dig

Som VD kommer du att arbeta i och driva ett företag tillsammans med resterande medarbetare. Det är en fantastiskt möjlighet att få praktisk erfarenhet, nätverka med olika yrkesverksamma och bidra till projekt med stor effekt. Dessa möjligheter kommer att förbättra ditt CV, utveckla värdefulla färdigheter och kunskaper och bygga ditt professionella nätverk för din framtida karriär.

Om du är redo att ansöka

Vår rekryteringsprocess

På den här sidan har vi samlat information som kan vara bra för dig att veta när du söker en tjänst hos oss. Om du har frågor eller funderingar så är du alltid välkommen att kontakta oss via "Kontakta oss"-sidan. Där kan du även hitta kontaktuppgifter till enskilda medarbetare om du önskar ställa specifika frågor.

1. Ansökan

w

2. HR-intervju

3. Caseintervju

R

4. Erbjudande

1. Ansökan

När du skickar in en ansökan till oss på Lunicore är det viktigt att tänka på att vi endast tar emot ansökningar som sker genom vår hemsida. Vår rekrytering sker löpande.

2. HR-intervju

Om vi anser att din ansökan matchar tjänsten så hör vi av oss till dig för att boka in en intervju. Håll gärna ett öga på din skräppost då våra mejl ibland hamnar där. Under intervjun kommer du att få träffa vår HR-chef och/eller VD. Intervjun är till för att lära känna dig bättre, ditt intresse för tjänsten samt se om dina och våra förväntningar möts.

3. Caseintervju

Om du går vidare från den första intervjun kommer du bli inbjuden att komma tillbaka på en case-intervju alternativt kan denna caseintervju hållas i direkt anslutning till HR-intervjun. Du kommer meddelas om detta innan. Syftet är att du ska få visa upp dina kompetenser mer praktiskt och få en bättre bild av tjänsten.

4. Erbjudande

Besked om vi kommer att erbjuda dig tjänsten eller inte sker efter att vi har haft alla relevanta steg med kvalificerade kandidater. Vi kommer kommunicera en tidslinje så snart vi vet detta. Om du blir erbjuden och tackar ja till tjänsten, varmt välkommen till Lunicore!

(?) Har du några frågor angående rekryteringsprocessen eller vill du veta mer om företaget eller tjänsten? Tveka aldrig att kontakta HR (e-post) eller VD. Alla kontaktuppgifter finns här.

Nea Karlsson, HR-chef

Kontakta mig på hr@lunicore.se

Om du är redo att ansöka

Möt Lunicores alumner

Med en examen från Lunds universitet och ett meriterande arbete på Lunicore är våra alumner eftertraktade på arbetsmarknaden och väl förberedda för sina karriärer. Vi är stolta över att hitta tidigare anställda över hela världen som arbetar på allt från globala företag till coola startups. Låt oss presentera några av våra alumner.