Affärsområdet Management Consulting och ledaren bakom – Lea Öberg!

Som en utav våra affärsområdeschefer inom Management har Lea under det senaste året varit en ledande figur för våra konsulter men även skapat nya möjligheter för Lunicore på marknaden. Hon tänker både stort och smått och ger kunden en nytänkande och värdeskapande upplevelse som med säkerhet sätter spår i Skånes näringsliv.

Jag ser ett behov hos företag att ibland stanna upp, utvärdera och tänka om. Då kan vi hjälpa till med Lunds mest drivna studenter. – Lea Öberg, 2022.

Kan du presentera dig själv lite kort?

Mitt namn är Lea, jag är 24 år och har spenderat halva min uppväxt i Stockholm. Jag är en impulsiv men ordnad tjej som gillar både träning, rutiner och utmaningar. Det bästa jag vet är kallbad och färska bär.

Vilken utbildning går du och vad innebär den?

Jag läser till civilingenjör inom Industriell Ekonomi på LTH. Utbildningen är utformad för att utbilda studenter till både ingenjörer och ekonomer. På Industriell Ekonomi läser vi kurser inom matematik, fysik och programmering blandat med kurser inom företagsorganisation, ekonomi och marknadsföring. Jag har valt att rikta in min kandidat på miljö och kommer att fördjupa min master inom affär och innovation.

Hur hittade du till Lunicore? Och vad fick dig att söka tjänsten som affärsområdeschef? 

Redan innan jag började plugga på LTH blev jag tipsad av några bekanta om spännande studentkonsultfirmor i Lund. När jag sedan under mina första studieår engagerade mig i ett av sektionens utskott för extern kontakt kom jag i kontakt med Lunicore. Jag märkte snabbt av den varma kulturen där drivna studenter samlas för att skapa både värde, nytta och gemenskap.

När sedan tjänsten som Affärsområdeschef för Management blev ledig blev jag tipsad om att söka. Eftersom jag var taggad på en ny utmaning och nyfiken på en möjlighet att parallellt få praktisera det jag lär mig i min utbildning tog jag chansen. Jag har ofta sagt att jag har större fallenhet för att jobba än att plugga. Att jobba på Lunicore är något av det absolut roligaste jag gjort under min studietid och jag ångrar inte en sekund att jag sökte mig hit!