Direkt från Lunicore till Netcompany – vi har pratat med alumnen Oskar!

Publicerad: 2022-04-16
Kategori: Alumniporträtt

Med en examen från Lunds universitet och dessutom ett meriterande arbete på Lunicore är våra alumner eftertraktade på arbetsmarknaden och väl förberedda för arbetslivet. Vi är stolta över att idag finna före detta anställda utspridda över hela världen arbetandes på allt från globala företag till coola startups.

I detta alumnporträtt har vi pratat med Oskar Holmberg, tidigare IT-konsult på Lunicore som idag arbetar som Senior Consultant på Netcompany.

“Att ha ett kontaktnät av framgångsrika människor inom olika branscher ska inte underskattas!”

Hej Oskar! Vill du börja med att presentera dig kort?

Jag heter Oskar Holmberg, är 29 år gammal och bor i Malmö tillsammans med min fästmö. Jag har ett väldigt stort intresse för datorer och teknik, och när jag inte håller på med det så är jag gärna ute och seglar eller går på vandringsturer i skogen.

Vad har du för utbildning?

Har tagit examen som Civilingenjör i Datateknik vid LTH med en master inriktad mot ledarskap och configuration management.

När och med vad arbetade du på Lunicore?

Jag började på Lunicore som IT-konsult på hösten 2015 under mitt tredje år i Lund och jobbade där fram till att studierna var klara 2017. Under de två åren satt jag på ett projekt där vi utvecklade en plattform tillsammans med en skånsk kommun med syfte att underlätta arbetet med att hjälpa långtidsarbetslösa tillbaka på arbetsmarknaden.

Vad arbetar du med idag?

Idag arbetar jag som Senior Consultant på det danska IT-företagetaget Netcompany.

Vad innebär den rollen?

Jag utvecklar mjukvara och är involverad i allt från analys i starten, till workshops med kunden, skriva design och till sist kod. Jag har också nyligen blivit arbetsledare för två nyanställda och har därmed blivit lite mer inriktad mot ledning.

Hur har din yrkesväg sett ut från Lunicore till Netcompany?

Jag började faktiskt att arbeta deltid på Netcompany samtidigt som jag fortfarande jobbade på Lunicore. Erbjudandet kom väldigt snabbt och jag ville se till att personen som skulle ta över projektet på Lunicore fick tid att lära sig innan jag lämnade.

Vad för erfarenheter och lärdomar från din tid på Lunicore har du haft mest nytta av i ditt yrkesliv?

Komplexa kundrelationer. Att tidigt få hålla presentationer för kunder, estimera uppgifter som sedan ska faktureras och ofta vägleda kunder som inte helt vet vad de vill ha har varit extremt lärorikt och något jag fortfarande gör nästan varje dag.

Hur har Lunicore hjälpt dig i din karriär?

Att ha arbetat vid sidan av studierna ger onekligen ett bra intryck på framtida arbetsgivare, men jag skulle säga att nätverket jag byggt upp i Lunicore är lika mycket värt, om inte mer. Under tiden på Lunicore lärde jag känna drivna och entusiastiska människor inom områden jag inte skulle gjort annars. Att ha ett kontaktnät av framgångsrika människor inom olika branscher ska inte underskattas!

Vad var roligast med att arbeta på Lunicore?

Att vara på kontoret och umgås med härliga människor, men också att för första gången skapa något baserat på mina kunskaper som faktiskt är värt pengar för någon.

Har du något kul minne du vill dela med dig av?

Många! Vi anordnade spelkvällar lite då och då på kontoret, det blev alltid lyckat!

Innan vi avslutar, ge oss en kort pitch om varför alla borde söka jobb på Lunicore!

Härliga drivna kollegor inom spridda branscher, en chans att skapa ett starkt nätverk och erhålla tidig arbetslivserfarenhet vilket både ser bra ut i framtida anställningsprocesser men också ökar självförtroendet när man ska ta sig an framtida arbetsuppgifter. Rekommenderas!