“Finns ingen bättre skola för arbetslivet. Det perfekta komplementet till universitetsstudier!”

Fabian Rosén har varit en av våra två affärsområdeschefer för management mellan februari 2022 och januari 2023. Först läste han 1,5 år på läkarprogrammet men sadlade sedan om till att studera industriell ekonomi med specialisering inom programvaruintensiva system. Precis som för alla andra är tiden på Lunicore vad vi kallar “short but sweet” och Fabian lämnade oss för att spendera en utbytestermin i Australien. Innan hans nya äventyr ställde han upp på att besvara några frågor om tiden på Lunicore, samt om sina framtidsplaner och drömmar. 

Vad har varit det bästa med att arbeta på Lunicore?

Det bästa med att arbeta med Lunicore är alla fantastiska kollegor och den fantastiska utveckling man får i en roll som denna. Lunicore förser en med de mer praktiska erfarenheterna som är svåra att få via universitetet. Utöver detta kan man alltid räkna med go stämning på AF-borgen där Lunicore har sitt kontor samt orimliga mängder kaffe från en kaffebryggare som konstant är igång.

Hur ser dina planer ut för resterande studietid och efter examen?

Nu närmast ska jag iväg på utbyte till Australien i en termin vilket jag ser fram emot! Även om Lund är en rolig stad och rollen på Lunicore inte kommer följa med så ska det bli roligt att samla nya erfarenheter utanför Sverige. 

Vad gäller mina planer efter examen önskar jag att jag hade kunnat svara på men där funderar jag fortfarande. Drömmen är att starta något eget och det hade även varit roligt att arbeta utomlands efter examen. Jag hoppas hitta något annorlunda och utmanande arbete där man utvecklas i högt tempo. Utöver jobbplanerna så har jag även som mål att segla jorden runt någon gång! 

Vilka lärdomar från din tid på Lunicore kommer du ta med dig?

På Lunicore tillåts man som junior ta sig an vad som annars hade varit en senior roll och även om omfattningen är mindre så är uppgifterna lika. Detta förbereder en för arbetslivet på ett sätt som är svårt att få från universitetet. Som affärsområdeschef tar jag även med erfarenhet från hur man framgångsrikt utvecklar och driver ett affärsben framåt. Detta inkluderar hur man bygger affärsrelationer samt hur man effektivt driver förändring i ett företag. Med personalansvaret som rollen medför tar jag även med erfarenhet och lärdomar kring hur man formar och bygger effektiva team samt agerar stöd åt dessa. 

Ge oss en kort pitch om varför alla borde söka jobb på Lunicore.

Finns ingen bättre skola för arbetslivet. Det perfekta komplementet till universitetsstudier!