Idas resa på Lunicore som försäljningsansvarig

Kategori: Alumniporträtt
Publicerad: 2023-08-21

Vem är Ida Pettersson?

Ida heter jag och är 25 år gammal. På fritiden uppskattar jag att bara strosa runt- att exempelvis kolla second hand-butiker, promenera runt i vackra Stockholm, sola på en uteservering och därefter ha middag och drinkkväll med ett gäng kompisar. Jag har också en vision om att i sommar lägga ifrån mig telefonen och bli en bokmal, att hitta ett lugn och chilla i solen med en bok ser jag fram emot (så kom gärna med boktips). 
Jag pluggade ekonomi kandidatprogrammet på Lunds universitet och tog examen 2021. Därefter pluggade jag en kurs i grafisk design samt klev på som heltidsanställd på Lunicore, mer om det längre ner. Just nu bor jag i Stockholm och har gjort det i 10 månader för att vara exakt.

Vilka år arbetade du på Lunicore och vad var din roll?

Jag har ju så dålig tidsuppfattning så jag var tvungen att dubbelkolla på LinkedIn hehe, men jag började helt enkelt på Lunicore i september 2021 och arbetade tills augusti 2022. Min roll var försäljningsansvarig och jag jobbade heltid samt var med i ledningsgruppen.

Var hittar vi dig idag och hur har din karriär sett ut efter tiden på Lunicore?

Idag jobbar jag på Meltwater som är ett globalt SaaS-bolag inom omvärldsbevakning och medieanalys. Vilket innebär att vi erbjuder våra kunder verktyg och tjänster för att övervaka och analysera vad som sägs om exempelvis deras varumärke, konkurrenter eller branschen på sociala medier, redaktionella medier och broadcast. Under min tid på Lunicore så insåg jag att jag ville mer mot marknadshållet, jag upplevde att jag tyckte att det var jäkligt roligt att sälja in projekt inom marknadsföring/ kommunikation och att få sitta i den typen av samtal med exempelvis marknadschefer. Dessutom arbetade jag nära Viktoria som under min tid var kommunikationsansvarig, vi tog fram nytt och snyggt säljmaterial enligt den då nya grafiska profilen. Förutom det, så pluggade jag min kandidat i marknadsföring och visste att jag med tiden ville arbeta inom detta. Därför sökte jag min nuvarande roll på Meltwater inom det nordiska marknadsteamet.

Kan du beskriva ditt nuvarande arbete lite närmare?

Vi är tre stycken i det nordiska marknadsteamet men vi är en del av ett större EMEA marknadsteam. Jag uppskattar verkligen att få jobba i ett internationellt bolag med kontor i över 55 länder och där jag har kollegor runtom i Europa och Afrika med allt vad det innebär. För att närmre gå in på min roll och vad jag faktiskt gör så kan man dela in min roll i en Digital Marketing del, där jag uppdaterar våra sociala medier, skickar nyhetsbrev och arbetar generellt mycket med content marketing. Den andra delen av min roll, som utgör den största delen, är inom Field Marketing och där organiserar jag event, webbinarium och liknade. Dessutom jobbar jag en hel del med att säkerställa ett bra samarbete mellan sälj och marknad, något som jag för övrigt lärde mig vikten av på Lunicore. Med andra ord en oroligt rolig mix, där jag får möjligheten att vara kreativ vilket jag verkligen värderar högt!

Hur har din roll och ditt arbete på Lunicore hjälpt dig framåt i din karriär?

Min roll på Lunicore som försäljningsansvarig var väldigt bred skulle jag säga, jag fick lära mig lite om väldigt mycket olika saker. Därför var den rollen en klockren språngbräda ut  i karriären. Förutom att såklart själv bli mer bekväm med kalla säljsamtal, att behovsidentifiera och charma potentiella kunder, så var det första gången egentligen som jag var i en ledarroll. Till en början visste jag inte riktigt hur jag skulle agera, men jag kände verkligen att Lunicore som organisation gav utrymme att både testa, utvärdera och göra om. Dessutom fanns det otroligt kloka kollegor som alltid kom med bra input. Med det sagt fick jag med mig en stor portion självförtroende från Lunicore skulle jag säga, jag kände verkligen att jag hade fått en ännu mer stabil grund att stå på utöver plugget. I och med att rollen var så pass bred så fick jag också lära mig vikten av time management och principen “good enough”. Jag har alltid varit en envis rackare och en perfektionist som haft svårt att lämna grejor åt slumpen, men jag insåg ganska så snabbt på Lunicore att det inte fungerar i arbetslivet. Så det är en annan sak som jag verkligen tagit med mig. Finns massa mer grejor från Lunicore som jag lärde mig och som utvecklat mig, men jag får hålla mig till ovan känner jag så att folk faktiskt orkar läsa haha.

Vad var det bästa med din tid på Lunicore? Har du något extra roligt minne från tiden?

Åhh jag ser verkligen tillbaka på Lunicore-tiden med ett leende på läpparna. Framför allt var det personerna på Lunicore som skapade den härliga stämningen och kulturen som vi faktiskt hade. Här skulle jag också vilja addera det otroliga driv som alla hade, det var verkligen en inspirerande miljö där ingenting kändes omöjligt (vilket låter väldigt klyschigt inser jag nu medans jag skriver det haha). Ett minne som jag kommer ihåg extra starkt var när vi åkte till Stockholm på konferens med övriga studentkonsultbolag i Sverige. Jag minns att jag var särskilt stolt över oss som organisation, alla andra undrade hur vi gjorde för att lyckas så bra. Efter konferensen väl uppe i Stockholm så tog vi oss ut till Fabians fantastiska landställe i skärgården och fick umgås utanför AF-borgens väggar, vilket var väldigt skoj!

Varför tycker du att alla borde söka sig till Lunicore?

Svårt att besvara den frågan med ett kort svar, men jag ska göra mitt bästa. Lunicore är den ultimata starten och språngbrädan ut i karriären, oavsett om du vill bli konsult senare eller inte. Du får applicera dina teoretiska kunskaper från plugget i praktiken och du får både möta OCH jobba med häftiga bolag! Dessutom, om du väljer att bli en del av hel-och halvtidargänget så kommer du att få utvecklas i en ledarroll och förstå vad som krävs föra att driva ett bolag framåt. Sist men inte minst, kommer du att omges av fantastiskt trevliga och drivande kollegor som alla har olika utbildningsbakgrunder.
Tack så mycket för din tid på Lunicore Ida!