“Lunicore är kombinationen av en krävande men tillåtande organisation”

Gerard Mach har varit försäljningsansvarig på heltid sedan slutet på sommaren 2022. Innan hans tid på Lunicore läste han en kandidat i beteendevetenskap på Lunds universitet och tog examen i juni. I Januari ska Gerard gå vidare till att bli Qurator på Göteborgs nation, en heltidstjänst som innebär ett ansvar över hela nationens verksamhet och dess medlemmar. Innan Gerard avslutar sin anställning ville han gärna dela med sig av sina tankar och erfarenheter från tiden på Lunicore. 

En av de bästa sakerna med att arbeta på Lunicore, förutom alla otroligt ambitiösa och härliga människor man lärt känna, är det stora ansvaret man får. Från att inte ha någon särskild erfarenhet av sälj slängdes jag in i Lunicore och fick möjlighet att implementera mina ideer både inom sälj samt kring större frågor rörande organisationen. På kort tid fick jag även hålla säljutbildningar med nyanställda innan jag ens lyckats få sign själv. Det kanske låter märkligt för en utomstående, men att hitta en miljö som ger mer utrymme för personlig utveckling och har en perfekt blandning mellan rätt förutsättningar samt lärorika utmaningar är nog svårt att finna.

Tyvärr kommer jag lämna Lunicore redan vid årsskiftet. Anledningen till det är att jag fick den stora äran att vara Qurator på Göteborgs nation, vilket är en dröm jag haft sen 3 år tillbaka. Med det sagt var det ett väldigt tufft beslut och nog det enda jobbet som kunde fått mig att sluta på Lunicore så tidigt. Vidare är min 3 års plan att åka på utbyte till Australien en termin och senare söka master i Business & Management på Handels i Stockholm. Vi får se hur det kommer gå med allt det, men jag tänker att det aldrig skadar att ha drömmar. 

Jag har lärt mig otroligt mycket under min tid på Lunicore. Dels gällande de operativa delarna som säljet med alltifrån hur kundsamtal, kundmöten och projektförslag kan och bör gå till. Till de mer strategiska kring hur vi successivt kan optimera en säljgrupp, både på kort och lång sikt. Tar även med mig en inblick och förståelse för hur en organisation kan ha en öppen approach till förändring och utveckling. En stor lärdom är att jag personligen stormtrivs i miljöer där tröskeln är låg för att våga testa såväl nytt som annorlunda, precis som det är på Lunicore. 

Ge oss en kort pitch om varför alla borde söka jobb på Lunicore.

Svaret på detta blir i linje med vad jag skrev i början. Men Lunicore är det perfekta mellansteget mellan plugget till “riktiga arbetslivet”. Det är en förlåtlig organisation på det sättet att den är skapad för att man ska kunna misslyckas såväl som utmanas på nya områden. Vilket nog är svårare att göra hos “vanliga” arbetsgivare, där mer fokus ligger på resultat än personlig utveckling, av naturliga skäl. Med det sagt är Lunicore ett aktiebolag och därmed ställs krav på grund av att det måste gå runt och fortsätta utvecklas. Lunicore är kombinationen av en krävande men tillåtande organisation, vilket är det perfekta “nästa steget” från studierna för drivna och ambitiösa studenter.