Nätverket genom Lunicore ledde till nytt jobb – läs om alumnen Sofia!

2022-04-16

I detta alumnporträtt har vi pratat med Sofia Granlid som tidigare arbetat både som kommunikationsansvarig och kommunikationskonsult på Lunicore. Idag hittar vi henne på Lime Technologies marknadsavdelning.

“Lunicore har lärt mig att våga och vara trygg i min kompetens – och såklart öva upp den rent praktiskt! Därutöver är såklart nätverket man får med sig av enorm nytta och bara chansen att lära känna intressanta organisationer öppnar ju upp nya vägar som det gjorde för mig.”

Hej Sofia! Kan du presentera dig själv lite kort?

Jag heter Sofia och är en social figur med många järn i elden. Min fritid upptas ofta av någon slags kreativt projekt!

Vad för utbildning har du i bagaget?

Jag läste en tvåårig utbildning i Grafisk design innan jag började plugga på Lunds universitet och då kandidaten Strategisk Kommunikation som jag tog examen i 2018.

När och med vad arbetade du på Lunicore?

Jag började på Lunicore som kommunikationskonsult och fick sitta i ett flertal spännande projekt inom just grafisk design och webb. Senare klev jag även på rollen som kommunikationsansvarig på organisationen.

Vad hittar vi dig arbetandes idag?

Idag arbetar jag på Lime Technologies marknadsavdelning med ansvar för vår produktkommunikation och sociala medier.

Hur kom det sig att du hamnade på Lime efter din tid på Lunicore?

Efter Lunicore hittade jag faktiskt direkt till min nuvarande arbetsgivare, dels tack vare ett nätverkesvent jag fick chans att delta i med Lunicore där vi besökte Lime. Det kändes redan där som ett härligt gäng med rätt kultur för mig, och lämpligt nog söktes en ny marknadsassistent samtidigt som jag närmade mig slutspurten på Lunicore.

Kan du beskriva ditt arbete på Lime lite närmare?

Efter mitt första år som marknadsassistent kommer jag nu ansvara över och driva området produktkommunikation. Det handlar om att planera strategier, kampanjer och innehåll för att kommunicera våra programvaror och lösningar för olika brancher. Förutom att hålla i trådarna där innebär dagarna en hel del produktion av text och media för våra olika kanaler som vi hjälps åt med inom teamet.

Vad för erfarenheter och lärdomar från Lunicore har du tagit med dig i ditt fortsatta arbetsliv?

Jag skulle vilja säga att Lunicore dels givit väldigt bra lärdomar inom projektledning och konsten att fördela sina resurser (oftast sin tid!) på ett effektivt sätt. Dessutom kommer en mognad och ett självförtroende av att tidigare ha fått förtroende att ta den typen av ansvar man gör på Lunicore.

På vilket sätt skulle du säga att Lunicore har hjälpt dig i din karriär?

Lunicore har lärt mig att våga och vara trygg i min kompetens – och såklart öva upp den rent praktiskt! Därutöver är såklart nätverket man får med sig av enorm nytta och bara chansen att lära känna intressanta organisationer öppnar ju upp nya vägar som det gjorde för mig.

Vad var roligast med att arbeta på Lunicore?

Människorna, såklart. Jag kunde ofta påminna mig när vi satt och blinkade yrvaket ner i kaffet på morgonmötet klockan 7 hur priviligierad jag ändå var som fick vara en del i ett så begåvat sammanhang med så många drivna individer. Den känslan övervägde helt klart en och annan tidig morgon!

Har du något kul minne du vill dela med dig av?

Utöver alla skratt i det vardagliga på kontoret, minns jag särskilt våra kickoffer med karaokesång sent in på småtimmarna, där ingen var för blyg för att göra en insats!

Varför tycker du att alla borde ta chansen att bli en del av Lunicore?

Det är en självklarhet att söka till Lunicore om man är student inom Lunds universitet! Det bidrar inte bara till din personliga utveckling inom ditt område, utan är dessutom en riktig USP när det är dags för karriären efter examen. På Lunicore kommer du tillsammans med ett gäng framtida specialister, ledare och entreprenörer ha grymt kul samtidigt som du får prova dina vingar!